Четвртак, 27. октобар, 12–12:30h Сала „Васко Попа“Београдског сајма

Pedagoska Dozvilite deci da oduПредстављање нове књиге из Едукине едиције Педагошка раскршћа- Допустите деци да оду и пронађите себе. Одвајање од деце Верене Каст.

О књизи ће говорити проф. Др Жарко Требјешанин, преводилац Нина Јанаћковић и уредница Јелена Журић.

Проф. Др Верена Каст (1943, Волфхалден, Швајцарска) данас је једна од најугледнијих психотерапеуткиња на немачком говорном простору. Ради у Ст. Галену као јунговска аналитичарка и као дидактичка аналитичарка. Предаје на Јунговом Институту у Цириху као и на Универзитетима у Цириху и Ст. Галену. Осим бројних стручних књига које су, као и Допустите деци да оду и пронађите себе постале бестселери. Ово је прва књига Верене Каст која је преведена на српски језик.

Одвојити се и пронаћи себе је централно питање родитеља и деце која расту, сазревају и напуштају кућу. Ауторка показује како ова промена у животу мође да буде позитивна и како се могу отворити нове могућности за стабилан идентитет. Идентитет подразумева да је човек постао индивидуално биће, ослобођено комплекса родитеља, али и од захтева заједнице, од друштвених норми и вредности, посебно од очекиваних (задатих) улога. За родитеље и за децу је централни задатак да науче како да се одвајају и како да себе поново открију. Верена Каст описује фазе и потенцијал тог процеса и нуди нове могућности за испуњен живот.

Овом књигом је Едукина библиотека Педагошка раскршћа обогаћена још једним драгоценим насловом који се на стручан и широкој публици разумљив начин бави проблематиком родитељства, сложеним односима између деце и родитеља савременог доба.

ЕДУКА на "Facebook"

библиотека педагошка раскршћа